Tänä vuonna saatiin extra päivä metsästykseen karkauspäivän muodossa. Tämän kunniaksi päästettiin Tuva ja Sinna yhdessä metsään. Tämä oli virhe, kun tytöillä meni homma vaan yhdessä juoksemiseksi ja lopulta ne piti hakea autolla takaisin, kun matka vaan jatkuu ties minne saakka. Tälle päivälle ei siis ajoja.

Kausi on kuitenkin kokonaisuudessaan ollut hyvä. Oikeastaan todella hyvä. Tuvalle hieno koetulos ja useita kaadettuja jäniksiä. Vaikka yleensä ase ei ole edes mukana, kun pääsääntöisesti vain ajatamme koiria. Ajot on entisestään parantuneet tai lähinnä niihin on tullut todellista varmuutta. Edelleen Tuva on vähän liian tiukka; ääni loppuu välittömästi, kun jäniksestä jäädään hiukankaan jälkeen. Kokeiden kannalta ei niin hyvä juttu. Toisaalta, tähän koiraan voi luottaa, että sillä on todella jänis edellä, jos Tuva haukkuu!

Sinnalle ei saatu kaatoja erinäisistä syistä, mutta ajoja kylläkin. Osa jopa todella hienoja ajoja. Sinna on äitiinsä nähden vuolaampi äänen annoltaan ja lisäksi ääni on todella paljon kuuluvampi ja kauniimpi, kuin äidillään. Nopeuttakin löytyy enemmän, johtuneen osaksi ainakin siitä, että Sinna näyttää jossain määrin käyttävän myös ilmavainua siinä missä Tuva on täysin jälkitarkka. Kokeet jäi Sinnan osalta vielä ensi kauteen.

Kasvatit ei vielä uskaltaneet startata kokeessa tälle kaudelle -toivotaan sen muuttuvan ensi kaudella. Kuitenkin hyviä ajoja on kuulunut tulevan ja useita kaatoja on monelle tullut pitkin syksyä.

Nyt alkaa "kesäloma" ja siirrymme näyttelykauteen Sinnan ja Tuvan kanssa. Toivottavasti loppu keväästä meillä olisi vielä pieniä beagleja tepsuttelmassa. Juoksua odotellaan Biancalle milloin vain alkavaksi. Siitä lisää pentuja sivulla.

Muutama kuva tältä päivältä;

Sinna (Kepein B-Sunnitelma)

IMG_5244.jpg

IMG_5201.jpg

 

Tuva (Aviatrix´s Waitin`Out A Blizzard)

IMG_5176.jpg