Viime viikonloppuna oli vihdoin odotettu Norjan matka Tromssaan. Reissu koiriksi pääsi Sinna, Riippa ja Tuva. Tuvan mukaan ottamista emmin pitkään, mutta otettiin sekin mukaan lähinnä ajatuksella, ettei tarvitse hoitoonkaan viedä. Mites kävikään..

Ensimmäisenä päivänä bassetit arvosteli basset spesialisti Aune Elisabeth Moseseby Norjasta. Pitkän ja hartaan arvostelun jälkeen (kehässä oli myös harjoitusarvostelija) Riippa upeasti ROP ja NORD SERT. Tällä tuloksella Riippa sai ensimmäisenä basset artesien normand rotuisena Suomessa, luultavasti koko pohjoismaissa NORDIC MVA arvon!

Beaglet arvosteli Anders Tunold- Hanssen, niin ikään Norjasta. Sinnan ei tätä tuomaria miellyttänyt ja tuloksena eri, mutta ei sa:ta. Tuva sen sijaan nappasi myös sa:n, oli PN2, ROP Veteraani, vara-Nord sert sekä Norjan serti!

301435861_10220239226587968_620690800262

Seuraavana päivänä jatkettiin. Tällä kertaa molemmat rodut samassa kehässä, tuomarina Marianne Holmli Norjasta. Ensin beaglet missä molemmat beaglet sai sa:n. Sinna jäi PN4 sijalle ja sai vara sertin ja Tuva sijoitusten ulkopuolelle, mutta oli jälleen ROP veteraani. Riippa jatkoi samaa tahtia ja tuloksena ROP sekä CACIB. Päivän päätteeksi ja yllätykseksi vielä RYP4!

Sunnuntaina vielä viimeinen yritys saada Sinnalle se serti mitä lähdettiin hakemaan ja mikä oli koko reissun alkuperäinen ajatus ja tavoite. Molemmat rodut edelleen samassa kehässä, tuomarina Eva Liljekvist Borg Ruotsista. Riippa taas ROP ja NORD SERT. Beaglet sai molemmat sa:n ja sitten se tapahtui mitä mietittiin aamulla, mutta pidettiin ei niin mahdollisena tapahtua. Tuva voitti Sinnan ollen PN2 sekä sai Nord Vara-sertin sekä SERTIN. Sinna PN3 ja vara-sert. Kävimme aamulla keskustelua jätetäänkö Tuva pois kehästä ja emme jättäneet, kun ei sen Tuvan pitänyt Sinnaa voittaa.. Sinnan Norjaan valioitumishaaveet meni sivu suun, kun se hävisi omalle äidilleen ja meidän omalle koiralle. Joutuu varmaan vielä uudestaan lähtemään sitten Norjaan. Matkailu avartaa ja kennelhenkeä on taas kasvatettu.

Nyt siirrytään metsästys- ja koekauteen ja jätetään näyttely hommat hieman jäähylle.

Tuva ja viikonlopun rusetit;

IMG_2863.jpg