Metsästyskausi on alkanut hyvin vaihtelevissa oloissa. Jänikset loistaa poissaolollaan ja pari ensimmäistä viikkoa meni vain aloituspäivän jälkeen tyhjän hakemisella. Vihdoin löydettiin paikka, missä on edes pari jänistä ja ollaan päästy taas ajoja harjoittelemaan. Harjoitukset onkin mennyt niin hyvin, että startattiin kokokauden kokeessakin.

Ensimmäinen erä meni hyvin, kortille 78 min. ajoa. Olisi enemmänkin, lähes täysi erä, mutta Tuva on sen verran tiukkaa sorttia, että näköhavainnaon mukaan 3 min. kun jää jälkeen, niin nokka menee kiinni. Joten niitä valitettavia reikiä sitten tuli korttiin.. Toiveikkaana kuitenkin lähdettiin toiselle erälle, mutta mikä sitten totaalisesti epäonnistui.. vain 11 min. ajoa korttiin. Osan aikaa ajoi vielä äänetönnä ja tutkaan piirtyvän reitin perusteella ei päästy selvyyteen mikä siellä edessä juoksi. Ei näköhavaintoa. Sorkka se ei ollut, tiehen ei jäänyt mitään jälkiä, mutta kovin laajaa kaarta edellä oleva eläin teki ja Tuvan haukku on erittäin epävarmaa. Ei ollenkaan sitä ääntä, mitä jänis saa aikaiseksi koirassa. Parhaat veikkaukset kettu tai rusakko, mutta tämä jää mysteeriksi. Lopputuloksena siis BEAJ0, 36,96 p.

Oli tarkoitus kokeilla tänään uudestaan kokokauden kokeessa, mutta valitettavasti sudet pilasi suunnitelmat. Maisemiin muutti ilmeisesti susipari, jotka jo kävivät lampaita repimässä läheisen talon pihassa. Ensimmäinen viikonloppu irtilaskun jälkeen, että metsään ei menty.

Nähtäväksi jää, jääkö ne sinne majailemaan vai päästäänkö vielä yrittämään kokeeseen tai ylipäätään metsään. Kello juoksee myös meitä vastaan, koska Tuvalle odotetaan juoksua milloin vain alkavaksi ja sen on tarkoitus jäädä sitä myöten sitten mammalomalle, jos kaikki menee hyvin.

Kasvateistakin ollaan saatu kuulumisia. Kaikki on päässeet metsään edes jossain määrin. Hommaa vain hidastaa sudet sekä huono jäniskanta. Onpahan tullut kylmähakua harjoiteltua. Bossesta (Kepein Arjensankari) saatiin kuitenkin loistavia uutisia. Tällä viikolla mentiin ensin äänetönnä jäniksen jäljessä pätkä, eilen tuli haukku kuvioihin mukaan ja tänään ensimmäinen kaato! Suuret onnittelut Bosselle sekä omistajilleen!

22281975_10210046010443935_4936012594055