Eilen matkattiin pohjoiseen, Posiolle näyttelyyn. Mukava keväinen näyttely.. Oli muuten kylmä! Pari astetta lämmintä, lumi maassa ja tuuli kylmästi. Suomen kesä :D

Matkassa oli Kaapo (Kepein Arpaonni), Bianca (Kepein Apilankukka) ja Iita mummo (Harringan Santa Maria). Tuomarina toimi Esko Nummijärvi.

Kaapolle näyttely oli ensimmäinen ja hienosti alkoikin, tuloksena ERI1. Iita ei oikein tuomaria miellyttänyt liian pitkärunkoisuuden ja matalaraajaisuuden vuoksi ja tuloksena EH1. Bianca sai myös EH:n, hännän vuoksi. Se mikä Biancan arvotelussa kummastuttaa, on se, että se ei ole paperilla sama, kuin mitä tuomari sanelee. Paperilla arvostelu menee näin;

Rotutyypiltään erittäin hyvä. Hyvin pitkä runkoinen narttu. Kevyet korvat. Hyvä ylälinja. Selälle kiertyvä häntä. Hyvät raajat. Esiintyy ja esitetään hyvin.

Kuten videolla kuuluu, niinn tuomari sanoo hieman pitkärunkoinen, keskipitkät (hyvät) korvat ja liikkeetkin arvostellaan. Miten voi kehäsihteeri kirjata arvostelun noin väärin? Tulos ei siitä muutu, se on selvä. Mutta hieman pitkärunkoisen ja hyvin pitkärunkoisen ero on melko suuri. Lisäksi liikkeistä ei ole mainintaa ja ne on koirassa parasta. Tiedän, että tulos ei muutu. Mutta harmittaa, kun tälläiset väärät arvotelut jää rotujärjestön arkistoon.

Valitettavasti en saa suoraan videota lisättyä tänne (atk taidot ei nyt riitä..), joten menköön linkkinä faceen;


https://www.facebook.com/inga.keranen/videos/10211386931926134/

Kaapo;

IMG_0006.jpg

Bianca;

IMG_0048.jpg

Iita;

IMG_0122.jpg