Metsästys-ja koekausi aloitettiin heti näyttelykauden jälkeen. Omien kanssa kohotellaan kuntoa metsässä ja ensimmäisessä kokeessakin käytiin Sinnan kanssa. Kainuun Beaglen kerhonmestaruus koe pidettiin 09.09 erittäin lämpimässä säässä. Toisessa erässä yli 20 asteen lämpöön kohonnut lämpötila oli sen verran korkea tähän lajiin, että koe keskeyttiin toisella erällä eikä toiselle erälle löytynyt jänistä. Ensimmäisen erän jänistä Sinna kuitenkin ajoi 82 minuuttia ja tällä tuloksella BEAJ3 42,92 pistettä.

Myös Kepein Diiva eli Hilma koeteltin peräti kaksi kertaa, peräkkäisinä päivinä kokokauden kokeessa. Molempina päivinä keli oli haastava; tuulinen, kuiva ja lämmin. Ensimmäisen koepäivän ensimmäisen erän jänis päätti hyvän kierroksen jälkeen mennä suoraan vilkaammalle tielle eikä ollut kaukana, että Hilma olisi jäänyt auton alle. Onneksi apujoukkoja hälytettiin paikalle koiran kiinni ottoon ja suuremmalta surulta vältyttiin. Toista jänistä ei enää löytynyt.

Mutta koska periksi ei anneta, niin aamulla uuteen yitykseen. Tässäkin kokeessa ensimmäinen jänis koitti pyrkiä isolle tielle, mutta koira saatiin kiinni ennen sitä ja uutta hakemaan. Tällä kertaa se löytyi ja niin löytyi myös toisen erän pelikaveri ja tuloksena BEAJ1, 67,13p. ja tällä tuloksella Hilmasa FI MVA! Onnea omistajille!
Hilma.jpg